SLIMMING & DIET COACHING – HOW WELL lose weight? 20-21 April 2013
SLIMMING & DIET COACHING – JAK DOBRZE CHUDNĄĆ?
Gdy mówimy o zdrowym odżywianiu lub zdrowym stylu życia to najczęściej myślimy o schudnięciu czyli o diecie opartej na zmniejszonej ilości spożywanej żywności. W chwili obecnej propagowanych jest kilkaset diet odchudzających! Wszystkie zapewniają, że tym razem na pewno schudniesz szybko i bez wysiłku. I rzeczywiście dzieje się tak, że najczęściej – przejściowo – stracisz na wadze.
Zwykle jest tak, że im szybciej stracisz kilogramy, tym szybciej pojawiają się one znowu po zakończeniu diety. Zazwyczaj ważymy wtedy więcej, niż przed rozpoczęciem kuracji. Jeżeli chcesz wyjść z tego błędnego koła to zacznij świadomie się odżywiać, poznaj potrzeby własnego ciała i zmień sposób odżywiania.
Na tym warsztacie zapoznasz się z procesem Diet Coachingu, który nie koncentruje się wyłącznie na utracie kilogramów. Kluczową sprawą jest poznanie potrzeb własnego ciała, uświadomienie sobie dotychczasowych nawyków i błędów, a następnie stworzenie odpowiedniego planu żywienia, tak by jedzenie zaczęło być przyjemnością i nie kojarzyło się z ciągłymi wyrzeczeniami.
DLA KOGO?
Warsztat jest przeznaczony dla wszystkich osób, które:
- chcą świadomie się odżywiać,
- wiecznie się odchudzają,
- chcą pokonać stres związany z wagą, wyglądem, apetytem,
- szukają wsparcia w nieustających wysiłkach związanych ze zmniejszeniem lub zwiększeniem wagi ciała,
- przeżywają kryzys w trakcie kuracji odchudzających i po ich zakończeniu,
- poszukują kierunku, który pozwoli odżywiać się zdrowiej,
- poszukują informacji o żywieniu, które pomogą w poznaniu własnych potrzeb żywieniowych.
KORZYŚCI:
- poznanie siebie i swoich potrzeb żywieniowych,
- stworzenie własnej strategii motywacyjnej,
- opracowanie planu działania krok po kroku,
- opracowanie własnego, zgodnego z celami i stylem życia planu odżywiania,
- zmiana nawyków, przekonań i zachowań związanych z jedzeniem.
A W KONSEKWENCJI:
- odzyskanie kontroli nas sposobem odżywiania się, emocjami i własnym życiem,
- spadek wagi ciała.
CHARAKTER ZAJĘĆ:
Warsztat prowadzony jest metodami aktywnymi. Program opiera się na małych krokach, które tworzą trwałą zmianę zachowań prowadzących do utraty zbędnych kilogramów i zdrowszego stylu życia. O metodzie można przeczytać w książce Urszuli Mijakoskiej : „Diet coachig. Poradnik dla wiecznie odchudzających się.”.
TERMIN: 20-21 kwietnia 2013r.
KOSZT: 480 zł (bez wyżywienia i zakwaterowania)
PROWADZACA: Urszula Mijakoska – coach, dietetyk, trener
MIEJSCE: IPSI, ul. Sułkowskiego 9, Warszawa
INFORMACJE I ZAPISY: Biuro IPSI: 22 839 30 16, 663 397 443, info@ipsi.pl
Zapraszamy!